maanantai 13. lokakuuta 2008

KIRJAMARKKINAT TURUSSA: Turun kirjamessut 04.10.-05.10.2008


Turun kirjamessujen kotisivut

Kai tämäkin on festivaali. Ainakin kirjailijat juhlivat täällä iltaisin kuin elokuvaihmiset omilla festareillaan. Pyhän kirjan varjo on piakkoin ilmestymässä myös kirjana ja saavun sitä tänne markkinoimaan yhdessä LIKE:n ihmisten kanssa. Islannin lento on onneksi etuajassa, joten kerkeän lentokentältä lähtevään Turun bussiin – Meksikon tuliaiset edelleen kapsäkeissäni.

Liken osasto Turun kirjamessuilla

Illalla parin minuutin kirja-haastattelu kirjamessujen ilta-klubilla ja seuraavana päivänä parinkymmenen minuutin keskustelu kirjasta messuyleisön edessä. Yleisöä on parikymmentä, enimmäkseen eläkeläisiä. Harva tietää elokuvasta, saati Turkmenistanista. Kaikki tuntevat onneksi Nokian. Saan kirjoittaa jopa yhden nimikirjoituksen herttaiselle iäkkäämmälle rouvalle.

Lauantai illalla kulkiessani ilta-klubilta hotellille, täyttää mieleni epäilys. Ohi vyöryvien ihmisten Turun murre kuulostaa enemmän espanjalta tai islannilta kuin suomen kieleltä. Skarppaan. Ei.. kyllä minä olen Suomessa, siis kotona. Kotimaassa? Niin kai sitten.

Ei kommentteja: